Hírek

Ennyit ér a valós vélemény:

Ennek a honlapnak a "www.bizinformation.org/hu" szerinti értéke 2011.10.03-án:

Ft 416,37 Millió Ft.

A mai értékét nézd meg itt!

A jövő elkezdődött !

"KI ŐRZI AZ ŐRZŐKET ?"
Demokráciában a többségnek még akkor is igaza van, ha azt az értő vagy szakértő kisebbség nem is látja úgy.

Ezt a blogot azért indítottam 2010 áprilisában, hogy közzé tehessek engem foglalkoztató gondolatokat és bárki beírhassa rá azt a megalapozott véleményét, gondolatát, általa megfigyelt - felfedezett összefüggéseket amivel fel kívánja hívni a törvényhozók és a kormányzat figyelmét arra, hogy mit lehetne még jobban csinálni. Merthogy jól csinálják az nem kétséges. (?!)
Gondolok olyanokra, mint például, hogy a nyertes párt egyik első nemzetközi sajtótájékoztatóján a Nemzeti Bank elnökére tett megjegyzésével egyetlen nap alatt 2 %-kal emelte a devizahitelesek adósságterhét azáltal, hogy rögtön ennyit romlott a forint. (Amikor a blogot indítom - 2010.04.28-án - alig 24 óra alatt 263 Ft-ról 271 Ft-ra emelkedett az Euró árfolyama.)
Azóta az euró 310 Ft körül van, a jegybanki alapkamat 7 %, az adósságtörlesztő hitelek forintban megkétszereződtek, a benzin és a gázolaj ára 1/3-ával növekedett (bizonyára azért, mert a parlamentben még maradt 1/3-nyi ellenzék).

És végül: nem véletlenül választottam a Fidesz egykori jelmondatát a blog címéül. Mára már mindannyian érezhetjük, tapasztalhatjuk, hogy
"A Jövő Elkezdődött !"

Friss topikok

Nem link linkek

2010. jun. 18. Mezőhegyese az Orbán kormány tüzijátéka

2010.06.18. 23:12 :: Jelenvaló

Az elmúlt négy évben alig van volt hét, hogy ne hallottuk volna a Fidesztől, hogy 2006. augusztus 20-ának tragédiája Gyurcsány Ferenc bűne. Most már azt is tudjuk, hogy az Orbán kormány az adófizetők pénzéből 3 - 400 000 000 Ft-tal fogja "kárpótolni" azokat a felelőtleneket, akik a meteorológiai cégek egész napos figyelmeztetései ellenére - sokszor kisgyerekkel - a helyszínen várták meg a vihart.

Ám, mérjünk egyenlő mércével !

Ma 2010. 06.18-án Mezőhegyesen megismétlődött az eset. A lovas rendezvényeket Mezőhegyesen úgy tartották meg, hogy - szervezők és résztvevők egyaránt - tudták, ismerhették a vihar valószínűségét. Tíz ember sebesült meg és több ló pusztult el. A faluban 400 lakás sérült meg.
A mai eset résztvevőit éppen annyira érhette váratlanul a vihar, mint a 2006. 08. 20-i rendezvényét. És a kormány is pont annyira felelős.
Vagyis a mai vihar az Orbán-kormány bűne ?

Vagyis 2010 junius 18-a Mezőhegyese az Orbán-kormány augusztus 20-i tüzijátéka ?
Igen. Se több, se kevesebb. Erről nem is érdemes többet beszélni.

Talán csak pár szót még:

"Orbán Viktor szombattól Bulgáriában tölti egyhetes szabadságát a családjával - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pénteken az MTI-nek. A kormányfő helyettesítésére a két miniszterelnök-helyettes közül első helyen Semjén Zsolt jogosult."
erről az MTI számolt be ma, péntek este.

 Jó nyaralást miniszterelnök úr !

2 komment

Címkék: orbán gyurcsány vihar ember felelős tető rongál sebesült mezőhegyes

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovoelkezdodott.blog.hu/api/trackback/id/tr982092724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2010.06.20. 14:18:28

Szimpla kis hazugság.
1. Kéretik dokumentálni, hol hallottuk (hetente), hogy maga Gyurcsány a felelős. (Noha igenis felelőssé tehető maga a gyurcsányizmus: a tökéletes felelőtlenség, azaz a bűnbánat, felelősség-vállalás teljes hiánya.) Azokat igenis megnevezte a korabeli sajtó - még csak nem is a Fidesz -, akik érdemben eljárhattak volna azon az augusztusi napon az _állami_ ünnepségek leállítása érdekében: Gál Dzsunior és Szívási elvtárs.
2. Mezőhegyesen tudtommal nem állami rendezvény volt, még csak nem is Fideszé. (A polgármester független.)
nol.hu/mozaik/legalabb_tizen_megserultek_a_mezohegyesi_viharban
Az előrejelzést megkapták több forrásból is (OMSZ, Katasztrófavédelem):
www.metropol.hu/itthon/cikk/586962
"A katasztrófavédelem és a város vezetése is időben reagált a pénteki viharra Mezőhegyesen, az idő rövidsége azonban nem tett lehetővé sok intézkedést - reagált a sajtóban megjelent véleményekre a település független polgármestere szombaton."

Lám, így írnak ezek a szélsőlyobbódali orgánumok...

Balt 2010.06.20. 14:20:46

"Csanádi István elmondta, hogy a viharra figyelmeztető riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken 11 óra 15 perckor adta ki az egész dél-alföldi térségre. Ezt öt percen belül továbbította a megyei katasztrófavédelem a mentők mellett a rendőrségre, a települések polgármesteri hivatalaiba. 11 óra 30 percre azonban elment az áram és a telefonszolgáltatás is Mezőhegyesen, s a vihar tíz perc múlva lecsapott - idézte fel a történteket a polgármester.

A város a saját délutáni rendezvényét addigra már lemondta, a lovas verseny szervezői pedig felfüggesztették a derbit, és hangosbemondón tájékoztatták a résztvevőket, hogy vonuljanak biztonságos helyre. Ezekre az intézkedésekre is rendkívül rövid idő állt rendelkezésre - tette hozzá Csanádi István.

Nem igazak tehát azok a feltételezések, hogy a katasztrófavédelem hibázott volna, és későn adott tájékoztatást a veszélyről - hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy a szakemberek azóta is a településen vannak és segítenek a károk elhárításában." (metropol.hu)
süti beállítások módosítása