Hírek

Ennyit ér a valós vélemény:

Ennek a honlapnak a "www.bizinformation.org/hu" szerinti értéke 2011.10.03-án:

Ft 416,37 Millió Ft.

A mai értékét nézd meg itt!

A jövő elkezdődött !

"KI ŐRZI AZ ŐRZŐKET ?"
Demokráciában a többségnek még akkor is igaza van, ha azt az értő vagy szakértő kisebbség nem is látja úgy.

Ezt a blogot azért indítottam 2010 áprilisában, hogy közzé tehessek engem foglalkoztató gondolatokat és bárki beírhassa rá azt a megalapozott véleményét, gondolatát, általa megfigyelt - felfedezett összefüggéseket amivel fel kívánja hívni a törvényhozók és a kormányzat figyelmét arra, hogy mit lehetne még jobban csinálni. Merthogy jól csinálják az nem kétséges. (?!)
Gondolok olyanokra, mint például, hogy a nyertes párt egyik első nemzetközi sajtótájékoztatóján a Nemzeti Bank elnökére tett megjegyzésével egyetlen nap alatt 2 %-kal emelte a devizahitelesek adósságterhét azáltal, hogy rögtön ennyit romlott a forint. (Amikor a blogot indítom - 2010.04.28-án - alig 24 óra alatt 263 Ft-ról 271 Ft-ra emelkedett az Euró árfolyama.)
Azóta az euró 310 Ft körül van, a jegybanki alapkamat 7 %, az adósságtörlesztő hitelek forintban megkétszereződtek, a benzin és a gázolaj ára 1/3-ával növekedett (bizonyára azért, mert a parlamentben még maradt 1/3-nyi ellenzék).

És végül: nem véletlenül választottam a Fidesz egykori jelmondatát a blog címéül. Mára már mindannyian érezhetjük, tapasztalhatjuk, hogy
"A Jövő Elkezdődött !"

Friss topikok

Nem link linkek

Ez aztán a remek ötlet!

2012.06.12. 00:47 :: Jelenvaló

(Az alábbi alkotást emailben kaptam és szöveghűen közlöm. Egyéni munka mindössze annyi, amennyit zárójelek között látsz. Tehát nem írok többet, mert még lemaradok Plagi bácsi mögött, aztán szedhetem a sátorfámat, és mehetek egy 150 milliós villába, mint ő !)

Percenként két forint + Áfa. Kussolj, vagy fizess.
Ha kussolsz, spórolsz, ha fecsegsz, fizetsz. Én bizony egyetértek az ötlettel.
Legalább jó gyorsan lefogy a folyton dumáló tinik feltöltője és a gyereküket telefonon nevelő szülők is gyorsan elnyelik méltó büntetésüket.
Utoljára 1467-ben Mátyás királynak jutott eszébe ilyen pompás ötlet, amikor kirótta az úgynevezett füstadót, azaz kéményenként kellett leróni a királyi jusst, mondván, ahol laknak, ott kémény is van, tehát mindenkinek fizetnie kell. Mátyás, az igazságos után végre ismét igazságos kormányunk van tehát.

Hasonlóan pozitív a véleményem a tranzakciós adóról is. Ez is egy igazi jó kis igazságos adó.
Sok a pénzed? Össze-vissza utalgatod? Számlákat fizetsz? Kiveszed?
Beteszed? Fizess! Minél több a pénzed, annál többet fizetsz.

Csak így tovább, Matolcsy Gyuri, mindent bele!

A biztosítási adót egyenesen imádom. Ha valaki olyan jómódú, hogy még a háza biztosítására is futja, sőt,az autójára még Casco-t is köt, igazán megérdemli, hogy 10-20%-al megvágják. Pusztuljanak a burzsujok!

Szeretem az új szabálysértési büntiket is.Jó esetben egy sárga lámpán való áthajtás egy havi rokkant nyugdíjba,pardon, ellátásba kerülhet. És ha nem fizeted be, viszik az autót.Ez igen!Nemcsak példás rendszabály, de előbb utóbb az autók többsége leáll,javul a levegő minősége, csökken a zaj.

Felsejlik előttem a jövő.
Magyarország lesz Európa vezető turista paradicsoma. Az utakon ökrös szekerek járnak, a telefon csengés zaja nem zavarja meg a madárcsicsergést.
Kis kertjeinkben megtermeljük a legszükségesebb ételt és italt, nem fizetünk semmiért.
Bezárnak a bankok és a biztosítók, lehúzzák a rolót a telefon társaságok, végtére is minek, ha nincs mit biztosítanunk és nincs miért telefonálnunk, hisz nem megyünk már el messzi utakra autóinkkal, a szomszéd földön turkáló apukához meg odaszalajtjuk a gyereket, ha üzenni akarunk valamit.

Idilli ország leszünk, csendes, nyugodt sziget Európa közepén, viktoriánus békességgel fogadjuk a külhonból idezarándokoló vendégeket, akik szájtátva találgatják, hogy is érhettük el mindezt ilyen rövid idő alatt?

Mert bizony mondom, dugódíjra szükség nem lesz (dugó sem lesz).

Mint ahogy feleslegessé válik a vita arról, mennyi legyen a nyugdíj és minek is hívják. Minek nyugdíj egy abszolút nyugis országban, ahol úgysincs pénz, mert minek is lenne, hisz ha lenne, amit kapunk, másnap befizetnénk adóba.

Egyszerűbb, ha nem kapunk semmit. Pont úgy, mint Mátyás király idején.
Téved, aki recessziót, hanyatlást emleget. Ez nem az. Ez az új irány az új jövő felé.

"Unortodox gazdaságpolitikánk diadala közel. "Hajrá Magyarország !!! Én így (is) szeretlek !

(Matolcsy szerint Magyarország jövője egy "tündérmese". Sajnos, a mesékben vannak gonosz tündérek is...)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovoelkezdodott.blog.hu/api/trackback/id/tr704582116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása