Hírek

Ennyit ér a valós vélemény:

Ennek a honlapnak a "www.bizinformation.org/hu" szerinti értéke 2011.10.03-án:

Ft 416,37 Millió Ft.

A mai értékét nézd meg itt!

A jövő elkezdődött !

"KI ŐRZI AZ ŐRZŐKET ?"
Demokráciában a többségnek még akkor is igaza van, ha azt az értő vagy szakértő kisebbség nem is látja úgy.

Ezt a blogot azért indítottam 2010 áprilisában, hogy közzé tehessek engem foglalkoztató gondolatokat és bárki beírhassa rá azt a megalapozott véleményét, gondolatát, általa megfigyelt - felfedezett összefüggéseket amivel fel kívánja hívni a törvényhozók és a kormányzat figyelmét arra, hogy mit lehetne még jobban csinálni. Merthogy jól csinálják az nem kétséges. (?!)
Gondolok olyanokra, mint például, hogy a nyertes párt egyik első nemzetközi sajtótájékoztatóján a Nemzeti Bank elnökére tett megjegyzésével egyetlen nap alatt 2 %-kal emelte a devizahitelesek adósságterhét azáltal, hogy rögtön ennyit romlott a forint. (Amikor a blogot indítom - 2010.04.28-án - alig 24 óra alatt 263 Ft-ról 271 Ft-ra emelkedett az Euró árfolyama.)
Azóta az euró 310 Ft körül van, a jegybanki alapkamat 7 %, az adósságtörlesztő hitelek forintban megkétszereződtek, a benzin és a gázolaj ára 1/3-ával növekedett (bizonyára azért, mert a parlamentben még maradt 1/3-nyi ellenzék).

És végül: nem véletlenül választottam a Fidesz egykori jelmondatát a blog címéül. Mára már mindannyian érezhetjük, tapasztalhatjuk, hogy
"A Jövő Elkezdődött !"

Friss topikok

Nem link linkek

Tizenöt évig nem kellett a tandíj ! És ma ?

2012.12.07. 18:22 :: Jelenvaló

1. Több mint 15 éven át épített a tandíjellenességre a Fidesz:
tiltakozott a Bokros-csomag ellen, majd 1998-ban kormányra kerülve eltörölte a Horn Gyula kormánya által bevezetett tandíjat.
Amikor a második Gyurcsány-kabinet idején ismét napirendre került a bevezetése, népszavazással akadályozta meg újbóli kivetését. A 2008-as referendum mérföldkő volt a kétharmadhoz vezető szavazatgyűjtő úton. Most viszont a Gyurcsányéknál is súlyosabb anyagi hozzájárulást követel meg a hallgatóktól.
A tandíj a fiatalok ellen indított büntetőhadjárat része.
"Nem veheti el gyermekeinktől a tanulás lehetőségét.
"El fogjuk törölni a tandíjat, bárhogyan is fogják nevezni azt.
Ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel kampányolt a Fidesz és ifjúsági szervezete, a Fidelitas az utólagos képzési hozzájárulás és a tandíj bevezetése ellen a második Gyurcsány-kormány idején. A párt nem tett különbséget a hallgatói hozzájárulás egyéb formái és a voltaképpeni tandíj között, kommunikációja alapján a párt évekig a legszélesebb kör számára elérhető, teljesen ingyenes felsőoktatás mellett foglalt állást. …
Gondoljanak bele abba, mit érezhet ma egy diplomás házaspár, vagy mit érezhet egy munkás, aki látja a gyerekében a tehetséget, észreveszi a felvillanó észt, mit érezhet, amikor azt kell mondania, jövőre nem tudom fizetni az egyetemi tanulmányaidat. Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked! Ezt jelenti egész Magyarország számára a tandíj” - mondta Orbán Viktor 2008 februárjában…
… A legkeményebb hangot a Fidelitas alelnöke, Csepreghy Nándor ütötte meg. 2007 szeptemberében azt mondta:

"A tandíj a fiatalok ellen indított büntetőhadjárat része.

http://hvg.hu/itthon/20121206_fidesz_vs_tandij_orban

2. Hasonlítsuk össze a gyurcsányi és az orbáni tandíj-rendszert:

A gyurcsányi tandíj kötelezettség az alábbiak szerint nézett VOLNA ki:
1. Az indulásnál (első évben) mindenki tandíj-menteséggel indult volna, majd a második évfolyamtól kezdve a tanulmányi eredménytől függően, aki közepesnél rosszabbul szerepelt, az már csak fizetés mellett folytathatta volna a tanulmányait.
2. Az így befolyt tandíjak összege hiánytalanul az egyetemnél maradt volna, amit a rektori hivatal fejlesztésre fordíthatott!

Az orbáni tandíj kötelezettség (a tervek szerin) így fog kinézni:
1. Csak egy szűk réteg kap  csupán tandíjmentességet és cserébe röghöz kötik őket, miszerint csak akkor távozhatnak külföldre, ha visszafizetik a tandíjmentesség során elengedett összeget!
Ez egyébként a tandíjra kötelezettekre is érvényes!
2. A tandíjak összege a költségvetésbe kerül, az egyetemek és főiskolák ebből csak közvetve, az állami finanszírozási rendszer szerint látnak!

3. És ma ?

A választ Noam Chomsky Tízparancsolatából tudhatod meg 88 éves korához képest a mai napig a Massachusetts Institute of Technology nyelvészeti és filozófiai tanszékének rendszeres előadója):

7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.    

A többi kilenc parancsolat is érdekes, de azok rövid kivonatát (ezzel együtt) a

http://konteo.blogrepublik.eu/2012/11/06/a-chomsky-tizparancsolat/
blogon olvashatod el.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovoelkezdodott.blog.hu/api/trackback/id/tr734953406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása