Hírek

Ennyit ér a valós vélemény:

Ennek a honlapnak a "www.bizinformation.org/hu" szerinti értéke 2011.10.03-án:

Ft 416,37 Millió Ft.

A mai értékét nézd meg itt!

A jövő elkezdődött !

"KI ŐRZI AZ ŐRZŐKET ?"
Demokráciában a többségnek még akkor is igaza van, ha azt az értő vagy szakértő kisebbség nem is látja úgy.

Ezt a blogot azért indítottam 2010 áprilisában, hogy közzé tehessek engem foglalkoztató gondolatokat és bárki beírhassa rá azt a megalapozott véleményét, gondolatát, általa megfigyelt - felfedezett összefüggéseket amivel fel kívánja hívni a törvényhozók és a kormányzat figyelmét arra, hogy mit lehetne még jobban csinálni. Merthogy jól csinálják az nem kétséges. (?!)
Gondolok olyanokra, mint például, hogy a nyertes párt egyik első nemzetközi sajtótájékoztatóján a Nemzeti Bank elnökére tett megjegyzésével egyetlen nap alatt 2 %-kal emelte a devizahitelesek adósságterhét azáltal, hogy rögtön ennyit romlott a forint. (Amikor a blogot indítom - 2010.04.28-án - alig 24 óra alatt 263 Ft-ról 271 Ft-ra emelkedett az Euró árfolyama.)
Azóta az euró 310 Ft körül van, a jegybanki alapkamat 7 %, az adósságtörlesztő hitelek forintban megkétszereződtek, a benzin és a gázolaj ára 1/3-ával növekedett (bizonyára azért, mert a parlamentben még maradt 1/3-nyi ellenzék).

És végül: nem véletlenül választottam a Fidesz egykori jelmondatát a blog címéül. Mára már mindannyian érezhetjük, tapasztalhatjuk, hogy
"A Jövő Elkezdődött !"

Friss topikok

Nem link linkek

"Az a kérdés, törvényes-e?" - 2

2010.10.28. 22:54 :: Jelenvaló

Szijjártó Péter szerint, amikor az Alkotmánybíróság (Ab) alkotmányellenesnek nyilvánította  a 98%-os különadót, a zemberek akaratával helyezkedett szembe.

Szijjártó Péter azt mondta:
"Kétharmados többséggel" ... " az a korszak véget ért Magyarországon, amikor a kormány az első akadályra meghátrált az elől, hogy teljesítse azt a vállalását, amelyet a választók testáltak rá."

Felkészült szóvívőhöz méltóan azonnal megmondta a megoldást is:
"hogyha az Alkotmánybíróság valamiről nem tudja kimondani, hogy alkotmányellenes, az azt jelenti, hogy nem alkotmányellenes".

Ha a nagykorúvá válásod a módszerváltás utáni időre esett (és erre a felnőtt társadalomban 40% az esélyed) és/vagy még nem tanultál meg a sorok között olvasni, a szavak mögött hallani (amire akár 70% esélyed is van), akkor ennek megtanítására kérd meg a szüleidet.

Most segítek egy kicsit: nem kevesebbet állít Szíjjártó Péter, mint azt, hogy ha otthon nem mondhatod el a véleményedet a szüleidnek (még ha egyedül neked lenne is igazad), mert beverik a képedet, ha megszólalsz, akkor a szüleidnek igazuk van akkor is, ha nincs igazuk.

Erről jut eszembe az a régi "poénosnak" szánt, A4-es bekeretezett táblácska, ami a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat helyén lógott egykor a főnök szobájában és ez volt rajta:

A Cég két alapszabálya:
1. A Főnöknek mindíg igaza van.
2. Ha mégsem lenne igaza, akkor érvénybe lép az első szabály.

De ha már egy tájékoztató szemantikáját elemeztem, itt van még kettő:

1. Selmeczi Gabriella szenátorasszony a napokban azt mondta, hogy "az állam azoknak tudja garantálni a magánnyugdíj pénztárakba befizetett összegek visszafizetését, akik átlépnek az állami nyugdíjpénztárakba".
Ezt a fordulatot a formális logika szabályai szerint valószínűleg te is alkalmaztad, amikor fiúként, a kanapén ülve elkalandozott a kezed a kedveseden. Ha erre a kedvesed felpattant azzal, hogy akkor ő most azonnal eltávozik és te így "marasztaltad":
- Ha elmész. akkor megharadszom !

Gondold végig ! Ez a mondat semmit nem mond arról, vajon megharagszol-e - valami másért - akkor, ha a kedves marad. No, épp így semmit sem ígért Selmeczi azoknak, akik a magánnyugdíj pénztárban maradnának. És ez igen-igen beszédes.

2. Miniszterelnökünk egyik választási ígére, amit azóta többször is megismételt:
Tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremt a Fidesz-kormány. Nekem beszédes az, hogy SOHA de SOHA nem hangzott el az, hogy PLUSSZ-ban.
Egymillióból az első ötvenezret akár úgy is meg lehet teremteni, hogy például összevonjuk a MÁV-ot és a VOLÁN-t, elnevezzük egy ÚJ cégnek, amiben 50000 ÚJ munkahely keletkezett - igaz ugyanennyi régi meg is szűnik. De a mikéntre semmilyen ígéret nem vonatkozott.

Egyébként már írtam arról, hogy Matolcsy György szerint hiányzik egymillió gyerek, így ha meg is lesz az egymillió új munkahely, PLUSSZ-ban ki fogja betölteni azokat?

Házi feladat matematikából:
Ha évente 95000 élveszületés van Magyarországon, akkor hány szexuális aktus vált - a kormányokra, miniszterelnökökre és miniszterekre utaló - verbalitássá az elmúlt 20 évben, ha ennyi idő alatt 1000000 születés maradt el ?

Házi feladat formál-logikából:
Keress a napi hírek között legalább egy, logikai bakugrásokat tartalmazó kormányzati vagy ellenzéki nyilatkozatot és magyarázd is meg !

Házi feladat leges-legújabb kori történelmünkből:
Ki mondta 2007. március 12-én a következőket?
„Van még egy tanulsága az Alkotmánybíróság döntésének. Mégpedig az, hogy egy
demokráciában általában a demokratáknak van igazuk. Egy demokráciában
nem képzelhető el, hogy a kormány a saját programját egyetlen lehetséges
útnak minősítse. Egy demokráciában mindig van más út, ha az emberek úgy döntenek.”

Na jó, ha nagyon nem megy, két internetet segítséget azért kapsz: (1) (2)

A helyes válaszadókat baráti mosollyal fogom jutalmazni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán demokrácia alkotmánybíróság alkotmány matematika logika kormányzás egymillió selmeczi matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovoelkezdodott.blog.hu/api/trackback/id/tr482406064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása