Hírek

Ennyit ér a valós vélemény:

Ennek a honlapnak a "www.bizinformation.org/hu" szerinti értéke 2011.10.03-án:

Ft 416,37 Millió Ft.

A mai értékét nézd meg itt!

A jövő elkezdődött !

"KI ŐRZI AZ ŐRZŐKET ?"
Demokráciában a többségnek még akkor is igaza van, ha azt az értő vagy szakértő kisebbség nem is látja úgy.

Ezt a blogot azért indítottam 2010 áprilisában, hogy közzé tehessek engem foglalkoztató gondolatokat és bárki beírhassa rá azt a megalapozott véleményét, gondolatát, általa megfigyelt - felfedezett összefüggéseket amivel fel kívánja hívni a törvényhozók és a kormányzat figyelmét arra, hogy mit lehetne még jobban csinálni. Merthogy jól csinálják az nem kétséges. (?!)
Gondolok olyanokra, mint például, hogy a nyertes párt egyik első nemzetközi sajtótájékoztatóján a Nemzeti Bank elnökére tett megjegyzésével egyetlen nap alatt 2 %-kal emelte a devizahitelesek adósságterhét azáltal, hogy rögtön ennyit romlott a forint. (Amikor a blogot indítom - 2010.04.28-án - alig 24 óra alatt 263 Ft-ról 271 Ft-ra emelkedett az Euró árfolyama.)
Azóta az euró 310 Ft körül van, a jegybanki alapkamat 7 %, az adósságtörlesztő hitelek forintban megkétszereződtek, a benzin és a gázolaj ára 1/3-ával növekedett (bizonyára azért, mert a parlamentben még maradt 1/3-nyi ellenzék).

És végül: nem véletlenül választottam a Fidesz egykori jelmondatát a blog címéül. Mára már mindannyian érezhetjük, tapasztalhatjuk, hogy
"A Jövő Elkezdődött !"

Friss topikok

Nem link linkek

Betapasztott szájjal tiltakoztak az uniós képviselők

2011.01.20. 10:30 :: Jelenvaló

„A magyarok szempontjából történelmi igazságtétel, hogy ma itt állhatunk” - kezdte fejedelmi többes-számban programadó beszédét Strasbourgban Orbán Viktor. „A második világháború után Magyarország adta a legtöbb vért a forradalom és a demokrácia eszméjéért. Mi bontottuk meg először a kommunista rendszert.” – emlékeztette az Európa Parlament képviselőit az egykori aparatcsik-csemete.

Orbán ezután az EP képviselők szemébe vágta a kétharmados igazságot:
„Meglepetten tapasztaltam, hogy annyi respektábilis ember, Schulz úrtól annyi mindenkin át, sokan komoly tárgyi tévedésekben vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban.”
Majd nem kevesebbet állított, minthogy az Európai Unió parlamentjében alulművelt, becsapható, önálló gondolkodásra képtelen emberek ülnek:
„Sajnálom, hogy ilyen rútul rászedték önöket!”
Aztán megerősítette:
„Magyarországon éppen a jogállam újjáépítése folyik”.
Majd egy fantasztikus mondatban mosta össze a kormányát a néppel (és ezt én  legalább egyharmados kisebbségben kikérem magamnak, bár elismerem, minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel!) ):
„Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése. Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében.”
 Mint kiderült, miniszterelnökünk - hogy ne tűnjék antiszemitának - meghívta ebédre a zöldek vezérét, Daniel Cohn-Benditet (emlékezzünk, egy a magyar nemzetről elnevezett újság - Schiff András magyar zongoraművésszel együtt - zsidózta le a képviselőt, az orgoványi erdőben jelölve ki a megfelelő helyüket), aki miután elmondta, hogy mennyire szereti Magyarországot és annó tüntetett is 56-ban a magyarok mellett, ezt mondta meghívójának:
„Ma Orbán úr azon az úton van, hogy Chavez legyen önből, aki nem érti a demokrácia lényegét! Ön ma meghívott ebédelni, de elvette az étvágyam."
Hát, szép folytatása ez annak a stílusnak, ami az elnökség átvételekor már megkezdődött:
Emlékezzünk: azt, hogy a megfelelő kezekbe került az elnökség, az ezeréves múltunkra való hivatkozással indokolta - olyan képviselők előtt, akiknek népe alkalmasint akár háromezer évet is tud maga mögött, és akik között olyan képviselők is akadnak, akiknek a népe (írástudó lévén) az Úrral való szövetséget már akkor  rögzítette, amikor a mi népünk még Kína és Tatárország határán hátrafelé nyilazott.
Kezd úgy tűnni, hogy Orbán - amikor a keleti szélről beszélt, nem az oroszokra, sőt nem is a kínaiakra gondolt, hanem a "szeretett" és a "kedves" vezérek országára.

Német sajtószemle:

(Frankfurter Allgemeine Zeitung, konzervatív) Esztelenség azt állítani, hogy Magyarország a diktatúra felé halad. Ugyanakkor Orbánnak sem kellene a fekete lovag szerepét játszania: a médiatörvény bírálói közül nem mindenki támadja a magyar belpolitikát és a konzervatívok parlamenti többségét.

(Süddeutsche Zeitung,  liberális) Úgy tűnik, hogy Orbán Viktornak nem fekszik a demokratikus diskurzus. Martin Winter szerint aki ilyen agresszíven reagál a bírálatra, és a magyar nép megsértésével vádolja az EP képviselőit csak azért, mert azok elutasítják az ő médiatörvényét, annak nincs érzéke a nyílt vitához.
Az ilyen politikus oly módon tesz egyenlőségjelet saját maga és a népe közé, ahogyan azt csak autokraták vagy Napóleon-komplexusban szenvedő politikusok szokták tenni.

(Der Tagesspiegel, liberális) Orbán megpróbálta tisztán belpolitikai ügynek beállítani a médiatörvényt az Európai Parlament képviselői előtt, a jogszabályt érő bírálatokat pedig az egész magyar nép elleni általánosító ítéletként értelmezni. A magyar miniszterelnök nyilvánvalóan még mindig nem fogta fel, hogy mi a vita tétje: az egész Európai Unió szavahihetősége.

(Financial Times Deutschland, gazdasági) Fellegi Tamással szerint a magyar EU-elnökség megítélése nem függhet a médiatörvénytől vagy a válságadótól. Ez abszolút tisztességtelen volna mind Magyarországgal, mind az EU-val szemben.
Elképzelhető, hogy az ezekről zajló viták beárnyékolják a magyar EU-elnökség tevékenységét.
kétharmados többséggel rendelkezünk, amelyet szabad és demokratikus választáson szereztünk. Pontosan ezzel van problémája számos politikai erőnek Magyarországon belül és azon kívül - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter.

 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán magyarország schiff schulz viktor magyarok andrás jogállam diktatúra cohn bendit chavez ep

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovoelkezdodott.blog.hu/api/trackback/id/tr712599661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása